Dr. Nassau College – Communicatie

Dr. Nassau College CommunicatieAl een paar jaar ondersteunen wij de diverse locaties van Dr. Nassau College met hun communicatie. Dat doen we op verschillende manieren: van het schrijven van persberichten en teksten voor magazines tot het ontwikkelen van een concept rondom gepersonaliseerd onderwijs.

Dr. Nassau College is een openbare school voor voortgezet onderwijs in Assen en omgeving. De school heeft vestigingen in Assen, Norg, Gieten en Beilen. Op meerdere locaties wordt lesgegeven aan de hand van de principes van gepersonaliseerd onderwijs.

De werkzaamheden die wij sinds enkele jaren voor Dr. Nassau College uitvoeren zijn zeer divers. We schreven al verschillende persberichten over een tal van onderwerpen. Denk aan nieuwe klaslokalen zoals het Skillsl@b, open dagen, vernieuwende onderwijsvormen en sport op school. Daarnaast schreven we een statement en teksten voor magazines.

Voor de locatie Aa & Hunze (Gieten) hebben we concept ontwikkeld rondom gepersonaliseerd onderwijs. Aan de hand van de zogenoemde droomverhalen schreven kinderen hun eigen verhaal: Wat is hun droom? Wat hebben ze nodig om die droom waar te maken? En wat is de rol van hun school daarin? 

Omdat wij ons heel goed realiseren dat schrijven niet voor iedereen even eenvoudig is, hebben we daarnaast enkele gastlessen gegeven op school. Tijdens de lessen begeleidden we leerlingen zowel in groepen als individueel bij het schrijven van hun droomverhaal. Hartstikke leuk!